Санкции против России

Ноябрь 2022

  • 01.11.2022
    Великобритания
    Санкции против физических и юридических лиц

    Велика Британія наклала санкції на чотирьох олігархів, які дозволили президенту рф володимиру путіну мобілізувати російську промисловість для підтримки його військових зусиль в Україні. «путін продовжує спиратися на свою обрану еліту, щоб зберегти контроль над промисловим комплексом і підживлювати своє незаконне вторгнення в Україну. Сьогодні ми накладаємо санкції на ще чотирьох олігархів, які покладаються на путіна у своїй владі і, в свою чергу, фінансують його військову машину», – заявив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

    Government of United Kingdom
  • 02.11.2022
    Кипр
    Ограничение въезда для граждан рф

    Влада Кіпру оголосила, що у країні більше не застосовуватимуться спрощені правила для громадян росії, які звертаються за туристичними візами. Зазначається, що з 1 грудня країна почне стягувати повну плату за оформлення туристичних віз із росіян, які раніше були звільнені від візових зборів.

    Financial Mirror
  • 10.11.2022
    Великобритания
    Замораживание российских активов и счетов

    Британський уряд заморозив активи на загальну суму 18 мільярдів фунтів стерлінгів (20,5 мільярда доларів), якими володіють підсанкційні російські олігархи та інші фізичні і юридичні особи. «Ми запровадили найсуворіші санкції проти росії, і це підриває їхню військову машину. Наш посил зрозумілий: ми не дозволимо путіну досягти успіху в цій війні», – сказав представник міністерства фінансів Великої Британії Ендрю Гріффіт.

    Reuters
  • 14.11.2022
    ЄС (Політичні об'єднання)
    Санкции против физических и юридических лиц

    ЄС запровадив санкції проти 10 росіян та сирійської компанії через застосування хімзброї. До нових списків потрапили оперативники та високопосадовці ФСБ рф, а також російські експерти з хімічної зброї. Також ЄС запроваджує санкції проти компанії MHD Nazier Houranieh & Sons, яка постачає Сирійському науково-дослідному центру матеріали, що використовуються для виробництва систем доставки хімічної зброї, а також її співвласників, – уточнили у Раді ЄС.

    The European Commission
  • 14.11.2022
    Канада
    Санкции против физических и юридических лиц

    Канада запровадила санкції щодо 23 громадян рф, причетних до систематичного порушення прав людини. Про це оголосила міністр закордонних справ Мелані Жолі. “Сьогодні ми запроваджуємо санкції проти відповідальних за переслідування хороброго російського дисидента Володимира Кара-Мурзи”, – сказала Жолі. У МЗС Канади уточнили, що під дію нових санкцій потрапили 23 представники російської правоохоронної та судової систем: поліцейські, прокурори, судді та працівники пенітенціарної системи, – “причетні до систематичних порушень прав лідерів російської опозиції”.

    Government of Canada
  • 14.11.2022
    США
    Санкции против физических и юридических лиц

    США ввели санкції проти торговельних мереж, які сприяли поставкам технологій в росію. Загалом нові санкції США оголошені проти 14 фізичних та 28 юридичних осіб. Крім того, до списку заблокованого майна додано вісім літаків. Зокрема, обмеження введені проти російського виробника мікросхем АО «ППК Міландр», а також трьох пов’язаних із ним компанії з Вірменії, Тайваню і Швейцарії. У Мінфіні США назвали Міландр «частиною російської військової науково-дослідної та дослідно-конструкторської структури оборонних технологій».

    U.S. Department of the Treasury
  • 21.11.2022
    Германия
    Ограничение въезда для граждан рф

    Представників росії не запросили на Мюнхенську конференцію з безпеки. "російські посадовці не запрошені на Мюнхенську конференцію з безпеки 2023 року. Ми не дамо їм майданчик для їхньої пропаганди. Ми хочемо обговорити майбутнє росії з лідерами російської опозиції та вигнанцями – їхні голоси мають бути почуті та посилені" – заявив Глава Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген.

    Christoph Heusgen
  • 22.11.2022
    Канада
    Санкции против физических и юридических лиц

    Канада запровадить санкції проти білоруських фірм і чиновників. Міністерство закордонних справ в Оттаві заявило, що накладе санкції ще на 22 білоруських чиновників, а також на 16 білоруських компаній, що займаються військовим виробництвом, технологіями, інжинірингом, банківською справою і залізничними перевезеннями.

    Reuters
  • 24.11.2022
    Швейцария
    Ограничение продаж и импорта российских товаров

    Швейцарія ухвалила восьмий пакет санкцій проти росії. Рішення Уряду Швейцарії стосується запровадження правової основи для встановлення граничних цін на російську сиру нафту й нафтопродукти. Cанкції також передбачають обмеження на продукцію із заліза та сталі, аерокосмічні товари й товари, які мають важливе економічне значення для росії, а також заборони на надання російському уряду та російським компаніям інженерних, архітектурних, юридичних послуг, а також послуг у галузі IT.

    SWI Swissinfo

Не оставайтесь в стороне — помогите тем, кто защищает мир в Европе и помогает пострадавшим от войны!

Вы можете узнать, как помочь Украине, на сайте СНБО Украины "Антивоенная коалиция":
https://stop-rf.nsdc.gov.ua/coalition/help

Подпишитесь на рассылку новостей
Получайте одно письмо в день с самыми важными новостями