Санкции против России

Декабрь 2022

  • 03.12.2022
    ЄС (Політичні об'єднання)
    Ограничение продаж и импорта российских товаров

    5 грудня набули чинності нафтові санкції ЄС проти росії. Гранична ціна на нафту і нафтопродукти та оливи, що походять з росії або експортуються з неї, встановлена на рівні 60 доларів США за барель. Вона буде переглядатися кожні два місяці задля реагування на розвиток ситуації на ринку і встановлюватиметься на рівні на 5% нижчому середньоринкової ціни на російську нафту і нафтопродукти, розрахованої на основі даних Міжнародного енергетичного агентства.

    Council of the EU
  • 07.12.2022
    ОЧЕС (Спеціалізовані об'єднання)
    Исключение россии из объединений

    Російську федерацію виключили з Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС).

    Oleksandr Marikovski
  • 09.12.2022
    Канада
    Санкции против физических и юридических лиц

    МЗС Канади оголосило про нові обмежувальні заходи проти росії, Ірану й М'янми через порушення прав людини. Під нові санкції потрапили 33 нинішніх або колишніх високопосадовців росії та шість компаній, причетних до “систематичних порушень прав людини російських громадян, які протестували проти вторгнення росії в Україну”.

    Reuters
  • 12.12.2022
    Новая Зеландия
    Санкции против физических и юридических лиц

    Уряд Нової Зеландії запровадив нові обмежувальні заходи проти росії за повномасштабну агресію проти України, які стосуються 23 росіян.

    New Zealand Government
  • 13.12.2022
    Міжнародний союз залізниць (UIC) (Спеціалізовані об'єднання)
    Прекращение сотрудничества с россией и сертификации

    Генеральна асамблея Міжнародного союзу залізниць (UIC) ратифікувала рішення щодо відсторонення залізничних компаній рф та білорусі від участі у всіх видах своєї діяльності.

    Голова правління АТ «Укрзалізниця»
  • 13.12.2022
    Великобритания
    Санкции против физических и юридических лиц

    Уряд Великої Британії запровадив 13 грудня нові санкції проти росії та Ірану за атаки на Україну ракетами й дронами-камікадзе. Всього у списку 12 росіян, 3 іранців та одна іранська компанія MADO.

    UK Government
  • 15.12.2022
    Франция
    Ограничение российских медиа

    Франція через суд заборонила супутникову трансляцію російських пропагандистських ТВ-каналів. Державна рада Франції призупинила дію рішення французького медіарегулятора Arcom, який відмовився заборонити трансляцію російських пропагандистських каналів французьким супутниковим оператором Eutelsat. Тепер Eutelsat більше не транслюватиме "росія 1", "первий канал" та "нтв", – повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

    Олександр Ткаченко
  • 15.12.2022
    Канада
    Санкции против юридических лиц

    Канада поновила санкції проти Росії, що стосуються турбін для Nord Stream. Уряд Канади оголосив про скасування введеного кілька місяців тому винятку із санкцій проти росії, коли був наданий дозвіл на повернення з ремонту турбін компанії Siemens для забезпечення роботи російського газопроводу Nord Stream.

    Mélanie Joly
  • 16.12.2022
    Норвегия
    Ограничение въезда для граждан рф

    Норвегія перестала видавати візи росіянам, навіть якщо у них є запрошення. Як зазначає видання, за кілька місяців норвезькі компанії не змогли організувати жодної поїздки для росіян на запрошення. У країні побоюються, що росіяни не захочуть повертатися додому. Також повідомляється, що можливість запрошувати на свої заходи колег із росії втратили правозахисники та громадські організації Норвегії.

    The Barents Observer
  • 16.12.2022
    ЄС (Політичні об'єднання)
    Ограничение российских медиа

    Дев'ятий пакет санкцій від Європейського Союзу заборонив мовлення на території ЄС російських медіа – "НТВ"/"НТВ Мир", "Россия 1", "РЕН ТВ" та "Первый канал".

    Олександр Ткаченко
  • 16.12.2022
    Швейцария
    Санкции против юридических лиц

    Федеральна рада Швейцарії 16 грудня ухвалила нові санкції проти росії відповідно до останніх обмежувальних заходів Європейського Союзу. “У відповідь на триваючу військову агресію росії та дестабілізуючі дії в Україні 3 грудня ЄС погодився застосувати нові санкції, пов’язані з обмеженням цін на російську сиру нафту та нафтопродукти. Це поширює заборону на транспортування таких товарів, які продаються вище граничної ціни, на торговельні та посередницькі послуги. 16 грудня Федеральна рада вирішила прийняти ці положення, привівши заходи Швейцарії у відповідність до заходів ЄС”, – йдеться у пресрелізі.

    Federal Council
  • 16.12.2022
    ЄС (Політичні об'єднання)
    Санкции против юридических лиц

    Запроваджені за агресію проти України санкції ЄС проти росії в рамках дев'ятого пакету стосуватимуться ще 168 компаній. Про це повідомив у Твіттері віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс. “Основні обмеження стосуються 168 компаній, пов'язаних з військово-промисловим комплексом росії”, – написав він.

    Valdis Dombrovskis
  • 17.12.2022
    Молдова
    Ограничение российских медиа

    Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови призупинила ліцензії на мовлення на території країни шести телеканалів за поширення некоректної інформації при висвітленні подій у Молдові та війни в Україні.

    NewsMaker
  • 19.12.2022
    Канада
    Санкции против физических и юридических лиц

    Уряд Канади у понеділок, 19 грудня, оголосив про початок процесу арешту та конфіскації активів підсанкційного російського олігарха Романа Абрамовича. За словами глави МЗС Канади Мелані Джолі, Оттава домагатиметься конфіскації 26 мільйонів доларів у компанії Абрамовича Granite Capital Holdings Ltd. Це означає, що міністр Джолі тепер розгляне можливість подати до суду заяву про остаточну конфіскацію активів на користь країни. У разі конфіскації отримані кошти можна буде використати на відновлення України та компенсацію жертвам незаконного та невиправданого вторгнення режиму путіна.

    Government of Canada
  • 19.12.2022
    Dentons (Юриспруденція)
    Вывод инвестиций из рф

    Юридична фірма Dentons завершує офіційний вихід з Росії, але зберігає ділові зв’язки.

    Reuters
  • 22.12.2022
    США
    Санкции против юридических лиц

    Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти десяти російських компаній, які пов'язані із судноплавством. Концерн "Моринформсистема-Агат"; центральний НДІ конструкційних матеріалів "Прометей"; акумуляторна компанія "Ригель"; центральний НДІ суднового машинобудування; концерн "Науково-виробниче об'єднання "Аврора"; концерн "ЦНДІ "Электроприбор", АТ "Обуховское"; АТ "Морские навигационные системы"; Інститут океанології РАН імені Ширшова; ТОВ "Компания Технополь". Санкцій щодо цих структур передбачають заморожування активів.

    U.S. Department of the Treasury
  • 23.12.2022
    Amcor (Пакувальна продукція)
    Вывод инвестиций из рф

    Amcor оголосила про завершення продажу своїх трьох заводів у Росії російському інвестору HS Investments після отримання всіх необхідних регуляторних дозволів і грошових надходжень, включаючи отримання кінцевих залишків готівки.

    Amcor
  • 30.12.2022
    CMA CGM (Морські перевезення вантажів)
    Вывод инвестиций из рф

    Французька компанія CMA CGM обміняє свої 25% акцій російського логістичного парку Яніно та океанського терміналу Moby Dik на додаткові 25% акцій фінського оператора терміналів Multi Link Terminal.

    Lloyd's list
  • 30.12.2022
    Grundfos (Обладнання)
    Вывод инвестиций из рф

    Данська компанія Grundfos остаточно виходить з Росії. Нові власники придбають дві компанії в Росії, але не зможуть використовувати назву бренду або права інтелектуальної власності, які повністю належать Grundfos.

    Grundfos
  • 30.12.2022
    Vitol (Виробництво електроенергії)
    Вывод инвестиций из рф

    Vitol сьогодні оголошує про відчуження своєї частки в ТОВ «Восток Ойл».

    Vitol

Не оставайтесь в стороне — помогите тем, кто защищает мир в Европе и помогает пострадавшим от войны!

Вы можете узнать, как помочь Украине, на сайте СНБО Украины "Антивоенная коалиция":
https://stop-rf.nsdc.gov.ua/coalition/help

Подпишитесь на рассылку новостей
Получайте одно письмо в день с самыми важными новостями