Санкции против России

Январь 2023

  • 02.01.2023
    GTT (Будівництво)
    Вывод инвестиций из рф

    Після поглибленого аналізу пакетів європейських санкцій № 8 і 9, які, зокрема, забороняють інжинірингові послуги з російськими компаніями, Gaztransport & Technigaz (GTT) оголошує про припинення своєї діяльності в Росії.

    GTT
  • 03.01.2023
    Euroins (EIG) (Страхування)
    Вывод инвестиций из рф

    Болгарська страхова група Euroins Insurance Group (EIG), яка входить до складу Eurohold Bulgaria, заявила, що погодилася продати свою дочірню компанію в Білорусі та 48,61% акцій російського бізнесу в рамках своєї стратегії зосередження лише на ключових ринках, з позитивною перспективою зростання.

    See News
  • 05.01.2023
    Тайвань
    Ограничение продажи товаров в рф

    Міністерство економіки Тайваню оголосило про розширення санкцій проти росії та білорусі, щоб запобігти використанню двома країнами високотехнологічної продукції тайванського виробництва у військових цілях після повномасштабного вторгнення в Україну. Як наголошується у заяві, серед забороненої для експорту в рф та білорусь є хімічна продукція – рицин, конотоксин, ботулотоксин, трифторид азоту, нітрат амонію, трибутилфосфат і азотна кислота, а також неіржавіюча сталь № 304 і № 316. Розширені санкції також охоплюють машинобудівну продукцію.

    Focus Taiwan
  • 17.01.2023
    Wintershall Dea AG (Видобуток нафти та газу)
    Вывод инвестиций из рф

    Наглядова рада Wintershall Dea схвалила принципове рішення правління про вихід з Росії.

    Wintershall Dea
  • 17.01.2023
    Wintershall Dea AG (Видобуток нафти та газу)
    Вывод инвестиций из рф

    Wintershall Dea, найбільша німецька газова та нафтова компанія, заявила про вихід із російського ринку. «Wintershall Dea припинить свою діяльність у росії. Продовження діяльності в росії є неприпустимим. Агресивна війна росії в Україні несумісна з нашими цінностями та зруйнувала співпрацю між росією та Європою. Останніми місяцями накладені обмеження урядом росії щодо діяльності західних компаній у країні та зовнішнє втручання в роботу наших спільних підприємств унеможливили роботу Wintershall Dea в росії, як раніше, і призвели до економічної експропріації спільних підприємств у росії», – заявив генеральний директор Маріо Мехрен.

    Wintershall Dea
  • 19.01.2023
    BASF SE (Хімічна промисловість)
    Вывод инвестиций из рф

    Інвестори BASF заявили, що вихід нафтогазового бізнесу Wintershall Dea з Росії, хоч і болючий, розчищає шлях для планів вивести його на біржу та для BASF зосередитися на своїх хімічних операціях.

    Reuters
  • 20.01.2023
    Compass Mining (Криптовалютні платформи)
    Ограничение предоставления услуг в рф

    Compass Mining розірвала відносини з російським хостинг-провайдером Bit River і не повернула клієнтам обладнання для майнінгу Bitcoin. Причиною своїх дій компанія назвала незастосовні санкції Сполучених Штатів Америки. Безпосередньо в результаті цього клієнти Compass Mining подали позови проти компанії, стверджуючи, що вона брала участь в оманливій бізнес-практикі, намагаючись повернути понад 2 мільйони доларів.

    Prominent Crypto
  • 21.01.2023
    Canara Bank (Банківська сфера)
    Вывод инвестиций из рф

    Canara Bank уклав угоду про продаж акцій щодо продажу акцій, що належать йому в московському CIBL, з SBI, йдеться в офіційній заяві банку.

    Business Today
  • 21.01.2023
    Франция
    Ограничение российских медиа

    Франкомовний відділ російського пропагандистського каналу RT France припинив діяльність внаслідок замороження його банківських рахунків. “Після 5 років зусиль влада досягла своєї мети: закриття RT France. Під прикриттям 9-го пакету санкцій проти росії, який спрямований не проти нашого каналу, а проти нашого акціонера і материнської компанії, Генеральна дирекція казначейства вирішила заморозити банківські рахунки RT France, що унеможливлює продовження нашої діяльності”, – йдеться у повідомленні.

    RT France
  • 23.01.2023
    Hamleys (Одяг, взуття та аксесуари)
    Приостановление инвестиций в рф

    Британська мережа магазинів дитячих товарів Hamleys не змогла впоратись з фінансовими труднощами і конкуренцією з іншими гравцями в сегменті на російському ринку. Тепер франчайзі бренду в РФ — компанія «Вандеркінд» Олександра Мамута — перейменує точки продажу на «Вінні» і доповнить асортимент одягом і взуттям.

    KSE
  • 23.01.2023
    Эстония
    Выдворение российских дипломатов

    Естонія висилає російського посла та обіцяє продовжити підтримку України. Посол рф у Естонії наступного місяця мусить покинути країну після зниження рівня дипломатичних відносин між країнами. “Естонія врахувала рішення росії стосовно зниження рівня дипломатичних відносин до рівня тимчасово повірених. Естонія керується принципом паритетності у відносинах із росією й наполягатиме на цьому. Це значить, що російський посол у Таллінні мусить покинути країну 7 лютого – у той же день, коли посол Естонії у росії”, – сказав Рейнсалу.

    Ministry of Foreign Affairs (Estonia)
  • 24.01.2023
    International Paper (Пакувальна продукція)
    Вывод инвестиций из рф

    International Paper укладає угоду про відчуження російського целюлозного бізнесу. За викуп американської компанії російські партнери по підприємству заплатять понад 500 мільйонів доларів. IP заявив, що продасть свою 50% акцій у Групі «Ілім» своїм російським партнерам у спільному підприємстві. Керівники IP сказали, що підуть з Росії незабаром після початку війни, але їм знадобився майже рік, щоб відірвати американську компанію лісопродукції від її російських інтересів.

    The Wall Street Journal
  • 25.01.2023
    Швейцария
    Економічні обмеження

    Федеральна рада Швейцарії вирішила запровадити нові санкції проти росії, синхронізуючи їх з 9-м пакетом обмежувальних заходів проти москви, які були запроваджені Європейським Союзом. До запроваджених санкцій входять заборони на послуги у сфері тестування продукції, реклами, досліджень ринку та опитування громадської думки, а також нові засоби контролю та обмеження на експорт різних товарів, у тому числі товарів подвійного використання, товарів для військового та технологічного вдосконалення або для розвитку сектору оборони та безпеки, або товари, які сприяють посиленню промислового потенціалу росії. Крім того, заборона на експорт товарів для аерокосмічної галузі буде поширена на двигуни для літаків і безпілотників. Так само будуть заборонені нові інвестиції в гірничодобувний сектор росії.

    The Federal Council (Switzerland)
  • 25.01.2023
    Міжнародний союз ковзанярів (Спорт)
    Ограничение российского спорта

    Росію позбавили права проводити Гран-прі з фігурного катання, — Мінспорту. Міжнародний союз ковзанярів (ІSU) забрав у росії право на проведення етапу Гран-прі з фігурного катання у сезоні-2023/24.

    Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту
  • 25.01.2023
    Legrand (Обладнання)
    Вывод инвестиций из рф

    Французька компанія електроніки Legrand вирішила вийти з Росії. Офіційна заява опублікована на сайті компанії.

    Legrand
  • 27.01.2023
    Рада Європи (Політичні об'єднання)
    Економічні обмеження

    Рада ЄС у п'ятницю вирішила продовжити на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки рф. Зазначається, що ці санкції, вперше запроваджені у 2014 році у відповідь на дії росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року через неспровоковану та невиправдану військову агресію росії проти України.

    Council of the EU

Не оставайтесь в стороне — помогите тем, кто защищает мир в Европе и помогает пострадавшим от войны!

Вы можете узнать, как помочь Украине, на сайте СНБО Украины "Антивоенная коалиция":
https://stop-rf.nsdc.gov.ua/coalition/help

Подпишитесь на рассылку новостей
Получайте одно письмо в день с самыми важными новостями