Санкции против России

Февраль 2023

  • 03.02.2023
    Канада
    Санкции против физических и юридических лиц

    Канада ввела санкції проти російських артистів, які підтримують злочинний режим путіна. У списку опинилися понад 50 осіб. Канада запровадила санкції проти 38 фізичних та 16 юридичних осіб з РФ, пов'язаних з російськими медіа. У списку опинилися засоби масової пропаганди, актори та представники шоу-бізнесу, які підтримують режим Кремля.

    Government of Canada
  • 03.02.2023
    Paul Smith (Одяг, взуття та аксесуари)
    Приостановление инвестиций в рф

    Британський виробник люксового одягу та взуття Paul Smith оголосив про припинення роботи у росії.

    Daily Mail
  • 07.02.2023
    Sanderson (Текстильні вироби)
    Приостановление инвестиций в рф

    Виручка від продукції бренду Sanderson Design Group впала на 1% до 83,4 млн фунтів стерлінгів, причому в Європі – на 17% через вихід з Росії, тоді як дохід від третіх сторін впав на 3% до 22,2 млн фунтів стерлінгів.

    Proactive
  • 08.02.2023
    Великобритания
    Санкции против физических и юридических лиц

    Міністр закордонних справ Великої Британії запровадив новий пакет санкцій проти кремлівської еліти та компаній, які постачають військове обладнання для ведення війни рф в Україні. Загалом новий пакет санкцій поширюється на 6 компаній, які постачають військове обладнання, зокрема безпілотники, для ведення війни росії в Україні, а також на 8 фізичних осіб і одну компанію, пов’язану з фінансовими мережами, які “допомагають підтримувати багатство та владу серед кремлівських еліт”.

    Government of UK
  • 09.02.2023
    США
    Санкции против физических и юридических лиц

    Уряд Сполучених Штатів у координації з Великою Британією 9 лютого вніс до санкційного списку сімох осіб, які є частиною російської кіберзлочинної групи Trickbot.

    U.S. Department of the Treasury
  • 09.02.2023
    Латвия
    Ограничение российских медиа

    Національна рада з електронних засобів інформації Латвії (NEPLP) тимчасово обмежила доступ до сайтів, повʼязаних із російськими пропагандистськими засобами інформації. Рішення про блокування, як зазначає видання, ухвалене відповідно до Регламенту Ради ЄС про обмежувальні заходи у звʼязку з діями росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. Під блокування потрапили сайти, повʼязані з Russia Today English, Russia Today UK, Russia Today Germany, Russia Today France, Russia Today Spanish та Sputnik. Доступ також обмежений до дубльованих дзеркал вказаних сайтів.

    Радіо свобода
  • 20.02.2023
    Maersk (Морські перевезення вантажів)
    Вывод инвестиций из рф

    Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk (Maersk) уклала угоду про продаж своїх логістичних об'єктів у санкт-петербурзі та новоросійську компанії IG Finance Development Limited. «Продаж Maersk цих двох об'єктів є наслідком рішення компанії припинити діяльність у росії, прийнятого в березні 2022 року. Ми раді, що знайшли нового власника наших двох логістичних об'єктів у росії і, таким чином, виконали наше рішення про продаж усіх наших активів у цій країні», – йдеться у заяві компанії.

    Maersk
  • 23.02.2023
    Австралия
    Санкции против физических и юридических лиц

    Австралійський уряд запровадив нові санкції проти росії. У санкційному списку вказані 90 фізичних і 40 юридичних російських осіб. Міністр закордонних справ Пенні Вонг заявила, що додаткові санкції «націлені на тих у російському уряді, хто допомагає продовженню цієї війни, тих, хто фінансує цю війну, і тих, хто поширює неправду, щоб виправдати цю війну». Нові обмежувальні заходи, зокрема, поширюватимуться на російських міністрів, військових, патріарха рпц кирила та пропагандистське медіа Sputnik.

    The Guardian
  • 24.02.2023
    Новая Зеландия
    Санкции против физических и юридических лиц

    Уряд Нової Зеландії у річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну оголосив про додаткові санкції проти росії. «Ці нові санкції проти 87 громадян рф є нашим другим найбільшим пакетом санкцій. До списку входять політичні діячі, які мають стратегічне значення для росії та близькі до путіна», – додала міністр.

    New Zeland Government
  • 24.02.2023
    Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (Спеціалізовані об'єднання)
    Прекращение сотрудничества с россией и сертификации

    Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) призупинила членство росії.

    FATF
  • 24.02.2023
    Великобритания
    Ограничение продаж и импорта российских товаров

    Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив у п'ятницю про новий пакет санкцій і торговельних заходів проти рф, включаючи заборону на експорт усіх товарів, які росія використовувала на полі бою в Україні. Як зазначається, серед сотень товарів – авіаційні деталі, радіообладнання та електронні компоненти, які можуть бути використані російським ВПК, у тому числі у виробництві БПЛА. Окрім заборони експорту продукції, яку росія використовувала на полі бою, Велика Британія також заборонить імпорт 140 товарів, включаючи вироби із заліза та сталі, оброблені в третіх країнах.

    Government of UK
  • 24.02.2023
    США
    Санкции против физических и юридических лиц

    Сполучені Штати вводять додатковий список індивідуальних санкцій, які охоплюють фінансові та візові обмеження проти десятків російських міністрів, губернаторів, керівників компаній, а також понад 1,2 тисячі військових.

    U.S. Department of State
  • 24.02.2023
    США
    Ограничение продаж и импорта российских товаров

    Уряд США вже наступного місяця введе 200% мито на імпорт алюмінію та алюмінієвих товарів із російської федерації.

    The White House
  • 24.02.2023
    Бельгия
    Замораживание российских активов и счетов

    Міністерство фінансів Бельгії заморозило 58 млрд євро російських активів – найбільше з-поміж усіх країн Євросоюзу. Крім того, міністерство заблокувало російські фінансові операції на суму 191 млрд євро, які стосуються 1789 компаній та громадян рф, внесених до санкційного списку ЄС.

    Vincent Van Peteghem
  • 24.02.2023
    Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (Спеціалізовані об'єднання)
    Исключение россии из объединений

    Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) призупинила членство росії.

    FATF
  • 25.02.2023
    ЄС (Політичні об'єднання)
    Санкции против физических и юридических лиц

    Десятий пакет санкцій Європейського Союзу, запроваджених через незаконне вторгнення росії до України, офіційно набув чинності. Загалом обмеження запроваджено проти 87 фізичних і 34 юридичних осіб. Серед іншого під санкції ЄС потрапили три великі російські банки (Альфа-банк, Росбанк й банк “Тінькофф”). Так, Альфа-банк – найбільший російський приватний банк, який посідає третє місце за кількістю клієнтів у роздрібному сегменті та четверте – за обсягом активів. До санкційного переліку також увійшли такі великі корпорації, як ТОВ “Комерційні автомобілі – група ГАЗ”; Національна перестрахувальна компанія; кілька підприємств “Росатому”; “Росатомфлот”, який розпоряджається атомним криголамним флотом рф, інформаційне агентство “Sputnik”, медіагрупа “Росія сьогодні” та інші.

    Official Journal of the European Union
  • 28.02.2023
    Япония
    Ограничение продажи товаров в рф

    Японія включила до останнього пакету санкцій, запровадженого проти росії за вторгнення в Україну, ПВК "Вагнер". "У межах санкцій буде заборонено експорт до ПВК “Вагнер” та 20 інших установ, зокрема науково-дослідних центрів у росії. Санкції також забороняють експорт до росії товарів, пов’язаних з безпілотниками", – йдеться у повідомленні.

    NHK
  • 28.02.2023
    Япония
    Санкции против физических и юридических лиц

    Уряд Японії оголосив заморозив активи 73 юридичних та 39 фізичних осіб з росії, а також дев'ятьох осіб із тимчасово окупованого Криму, “днр”", “лнр”, Запорізької та Херсонської областей.

    Ministry of Foreign Affairs of Japan

Не оставайтесь в стороне — помогите тем, кто защищает мир в Европе и помогает пострадавшим от войны!

Вы можете узнать, как помочь Украине, на сайте СНБО Украины "Антивоенная коалиция":
https://stop-rf.nsdc.gov.ua/coalition/help

Подпишитесь на рассылку новостей
Получайте одно письмо в день с самыми важными новостями